TE KOOP: Monumentale woning aan het Rapenburg in Leiden.

By Eelco van der Werf on 17 juni 2016 in Aanbod
1
Object: Een uniek appartement in “Het Kasteel van Antwerpen”, een rijksmonumentaal pand uit 1767
Adres: Rapenburg 23 te Leiden
Woning R1:  Oppervlakte 317 m2. Een 7-kamer appartement met grote woonkeuken, op de begane grond en eerste verdieping van het Kasteel van Antwerpen. Op de begane grond is de entree aan het Rapenburg plus een drietal kamers, waaronder de monumentale voorkamer (woonkeuken), de grote zaal en de monumentale toiletgroep. Op de eerste verdieping vier woonvertrekken (woonkamer/slaapkamers) plus een tweetal badkamers en separaat toilet. De basis-badkamer inrichting is in de koopsom inbegrepen, echter uiteraard ook naar eigen wens aan te passen. De keuken is niet in de koopsom inbegrepen en dus geheel naar uw wens te realiseren. Op de derde verdieping bevindt zich het dakterras van 36 m2 en in de kelder een berging van 5 m2.
De eerste verdieping en het dakterras zijn te bereiken met plateaulift en privé trappenhuis. 
Oplevering: najaar 2017
Ligging: Wonen op een prachtige plek aan het Rapenburg, de bekendste gracht van Leiden, in een uniek Rijksmonumentaal pand uit 1767; stijlvol en luxueus, licht en eigen. Het Kasteel van Antwerpen ligt aan het Rapenburg 23, op de hoek met de Groenhazengracht. Gelegen in de Academiebuurt, het Westelijke deel van het centrum van Leiden, een zeer geliefde woonwijk, met al het moois dat Leiden te bieden heeft op loopafstand: een prachtig historisch centrum, de rijke Hortus Botanicus, een ruim winkelaanbod en geweldige culturele voorzieningen.
Specificaties: Het hoekpand van in totaal 500M2 wordt gesplitst in twee woningen (R1 en R2), hoofdzakelijk boven elkaar gelegen. De twee woningen zullen gezamenlijk de oorspronkelijke entree van het woonhuis gebruiken. Vanuit deze gedeelde entreehal worden de twee woningen ontsloten. Specifieke woonwensen kunnen uiteraard meegenomen worden tijdens de restauratie, de woning kan aangepast worden naar eigen smaak. Ook in de indeling van het appartement is, binnen de restricties van het Rijksmonument, het een en ander mogelijk. De architecten kunnen u hiermee uiteraard van dienst zijn, ze gaan graag in gesprek om uw woonwensen in te passen in dit unieke monument. De brochure laat enkele indelingsvarianten zien van de eerste verdieping.
Koopsom:  woning R1:  € 1.495.000,=  vrij op naam
Verkoop-info:  www.hetkasteelvanantwerpen.nl